København vinder påskedysten

Lørdag den 8 maj, afholdt Birkerød vores traditions "Påskedyst". Teamet fra Birkefør med Martin som tilrettelægger havde disket op med nogle spændende og udfordrende øvelser, til de to hold bestående af 4 ukårede hunde fra hver afdeling.

Holdet fra København bestod af Isa m. Frida, Charlotte m. Agnes, Helene med Ronja og Buddig m. Kenji.

Dagen startede med dejlig morgenmad i klubhuset, hvor dagens program blev introduceret. Anne og Pia overraskede alle deltagerne med at hive en pose frem med personlige T-shirts til hver hundefører med teksten "Påskedyst 2021" samt hundeførernavn og hundenavn på brystet. Flot detalje som alle deltagere blev meget glade for og så vi visuelt kunne fremstå som et "Team".

Som det første kørte vi til Allerød og skulle dyste i "Stafet-Spor". Der var tilrettelagt 2 x 4 spor, så hver afdeling startede på deres spor 1 som var et spor på ca. 150m med et par buer og med to genstande. Når anden genstand blev fundet rakte hundeføreren hånden i vejret og hund nr. 2 på holdet kunne starte sit spor. Sådan gik det indtil fjerde hundefører kunne række hånden i vejret. Da både Agnes og Kenji ikke spilder tiden på sporet, kom vi samlet ca. 20 sekunder i mål før Birkerød. Så 1-0 til København.

Anden øvelse foregik lige i nærheden på Allerød brandstation. Her var arrangeret en indendørs rundering i både garage og på 1. salen, med en figurant i stueetagen og en gemt på toiletterne på 1. sal. Her viste alle vores hunde klasse og med sikkerhed tog sejren i denne disciplin. 2-0 til København.

Efter runderingen blev hver hundefører selvstændigt sendt mod Birkerød PH. Ved ankomsten til klubben stor Maj-Britt på vejen og stoppede bilen. Hun kom hen til den nedrullede rude, pegede på en figurant der passerede på tværs af bilen og sagde: "Dette er en øvelse 10- set i gang". Så var det ud af bilen i en fart, ud med hunden og håbe på at den så figuranten i horisonten og ikke en af de to dommere der også var i synsfeltet.
Denne øvelse gik ikke så godt for Kenji og Ronja, de var ikke helt med på "legen", så her kunne Birkerød reducere til 2-1 til København.

Til sidst var der lydighed med Fri v. fod, afdækning på et lavt repos og apport (med et pivedyr!!!). Apporten var sand underholdning. Her var specielt Kenji ikke "med", så efter alle hunde havde været igennem øvelserne, havde Birkerød udlignet til 2-2.

Herefter skulle point tælles sammen og efter en langtrukken offentliggørelse, kunne et 3 point forspring give København den samlede sejr. Samtidig kunne Isa og Frida kåres som bedste ekvipage på dagen. Det er vist mindst 3. gang at Isa står som bedste hundefører i dysten.

Så nu skal København for 3. gang i træk have sit navn på "Fadet", og det forbliver i vores præmieskab 🙂